12.decembrī, Kocēnu novada sporta namā, tika aizvadīts pēdējais noslēdzošais 5.posms atlētiskajā vingrošanā. Šajā posmā pēdējā disciplīna bija svara stieņa spiešana guļus uz 8 atkārtojumiem.

Latvijas Tautas sporta asociācija kopīgi ar biedrību „Ziemeļvidzemes atlētu savienība”  ir uzsākusi jaunu projektu, kurā izvēlēto vingrinājumu un disciplīnu kopums aptver vairākas fiziskās īpašības-ātrumu, spēku, izturību. Iepriekšējos posmos tika iekļauti vairāki spēka izturības vingrinājumi, kā arī vieglatlētikas disciplīnas. Pirmajā Latvijas čempionātā atlētiskajā vingrošanā ir piedalījušies vairāk nekā simts dalībnieki. Visiem bija iespēja pārbaudīt sevi vairākās disciplīnās gan savā vecuma kategorijā, gan cīnīties par absolūto uzvarētāju kopvērtējumā. Katras sacensības veido zināmu pieredzi un meklējot iespējamos kontroles testus, vienmēr jāpārliecinās kā tie atbilst standartizācijas prasībām, vai izpildāmās kustības ir vienkāršas, vai testa rezultāts raksturo elementāru vai kompleksu īpašību, vai nepastāv iemācīšanās efekts, vai rezultātu mērīšanas procedūra nav saistīta ar iespējamām rupjām kļūdām u.tml. Tuvākajā nākotnē tiks izstrādāts trīspakāpju normatīvu kopums, kas raksturotu katras vecuma grupas fizisko sagatavotību. Šobrīd tas ir ekspertu un tiesnešu grupas darbs.
Paldies sacensību sponsoriem LDZ infrastruktūrai, Kocēnu novada pašvaldībai, firmai Amix.lv ,Latvijas Tautas sporta asociācijai. Paldies sacensību galvenajam sekretāram Andrim Šalgūnam un sektora tiesnesim Arvim Vizneram.

KOPVĒRTĒJUMA REZULTĀTI